In 2025 ondersteund de Bethelbazar de Pauluskerk, MAF (Mission Aviation Fellowship) en Red een Kind
Actie ‘Recht op rust’ december 2024
In 2024 heeft de Bethelbazar bijgedragen aan de maaltijden die vijf keer per week geserveerd worden voor mensen die geen mogelijkheid hebben om zelf te koken. Dit jaar draagt de Bethelbazar bij aan de uitbreiding van de nachtopvang voor daklozen. Het aantal slaapplaatsen in de Pauluskerk is te klein. Nieuw aangemelde daklozen komen in Rotterdam niet meer in aanmerking voor de bood-bed-bad regeling.
Het aantal mensen in Rotterdam dat de nacht buiten doorbrengt is aan het toenemen. Naar schatting slapen er tussen de 300 en 500 mensen in onze stad op straat. Het werkelijke aantal dak- en thuisloze mensen is veel groter, lang niet iedereen is in beeld. Ook is er een grote groep bankslapers, mensen die geen eigen thuis hebben maar binnen hun eigen netwerk bij familie of kennissen tijdelijk op de bank slapen. In de winter is de situatie extra nijpend, vooral voor mensen die geen toegang hebben tot de reguliere opvang.
Biologische landbouw, onderdeel van een project van Red een Kind
De aanpak van Red een Kind richt zich naast toegang tot onderwijs ook op het betrekken van ouders bij de opvoeding van hun kinderen en zorgen voor voldoende middelen voor ouders om voor hun kinderen te kunnen zorgen.
Red een Kind richt zich met het programma niet op enkele kinderen en gezinnen, maar op het hele dorp. Iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, religie, beperking of geslacht, doet mee en profiteert van het programma. Zodoende worden naast de bouw van de scholen ook andere activiteiten ontwikkeld die bij het opzetten geld kosten. Voorbeelden zijn:
1. Markthallen bieden mensen en producten bescherming tegen regen en hitte.
2. Beroepstrainingen zoals bakker, landbouw, kleding, schoenmaker, etc.
3. Zelfhulpgroepen sparen wekelijks kleine bedragen om te investeren in vee, zaad, stoelen voor de verhuur, etc.
De Bethelbazar gaat bijdragen aan de activiteiten die in hetzelfde dorp als de te bouwen school, de komende vijf jaar ontwikkeld gaan worden.
MAF (Mission Aviation Fellowship) vliegt wereldwijd met 120 kleine, behendige vliegtuigen om zending, medische hulp, ontwikkelingshulp en noodhulp te bieden in de meest afgelegen gebieden. Vliegtuigen landen op korte, ruige landingsbanen en kunnen op elke willekeurige dag passagiers vervoeren zoals medische patiënten, hulpverleners, zendelingen maar ook vracht zoals vaccins, Bijbels, bouwmaterialen, waterfilters, varkens, kippen en rijst. MAF is afhankelijk van giften, donaties en geldwervingsacties. Momenteel is MAF geld aan het inzamelen voor een nieuw vliegtuig dat nodig is in Madagaskar. Het huidige vliegtuig heeft 32 jaar dienst gedaan.